Retreat 16.-19. svibanj 2019.

Termin:

16.-19. svibanj, 2019

Pozivamo vas na 4 dana oporavka kako bi se opustili, riješili se stresa nakupljenog svakodnevnicom, posvetili se sebi, slobodno se izrazili kroz ples, pokret, crtež, glinu, glas… nadahnuli se prekrasnim Istarskim krajolicima, upoznali i obnovili svoje unutarnje snage, i skrivene resurse, vratili se svojim izvorima, razvili kreativne potencijale, otkrili strast za stvaranjem, vratili tijelo, um i duh u ravnotežu…stvarali, izražavali se, odmarali, otkrivali, istraživali sebe i svijet oko sebe, Istarske krajolike, kulturu i grastronomiju u prekrasnom opuštajućem i inspirativnom okruženju  uz zvukove i mirise mediterana i  dragulja unutrašnje Istre (Jama Baredine, Grožnjan, Završje, Slap Butori, Motovun,  Funtana).

Program je osmišljen kao susret prirode i art-terapije (glazbu, ples, pokret, vođene vizualizacije, slikanje, modeliranje, vođenu vizualizaciju, rad na tijelu) kroz 4 dana s ciljem osvještavanja unutarnje i vanjske prirode i istraživanjem i izražavanjem sebe u prekrasnim inspirativnim krajolicima uz more i gradićima Istarskog krajolika.

Za prisustvovanje programu nije potrebito nikakvo likovno, plesno ili umjetničko predznanje, iskustvo ili talent, već samo želja za istraživanjem i izražavanjem.

Vila Linet****Program se provodi  u malim grupama 6-10 sudionika poradi individualnog pristupa i kvalitetnijeg rada.

Program i sam smještaj nalaze se u  malom ribarskom mjestu Funtani, 7 km južno od Poreča duž obale.  Samo mjesto dobilo je naziv po izvorima vode koje se nalaze u njoj.

 

Smještaj je predviđen u Vili Linet sa apartmanima **** koja se nalazi  tek 100 metara od samih izvora vode koji se nalaze tik do samog mora ili u Apartmanima Coki*** koji se nalaze 50 m  od mora i pružaju pogled na more i prekrasan zalazak sunca.

 

Program će se

Apartmani Coki

odvijati što u unutarnjim prostorima Vile, njezinom zelenom vrtu, u prirodi,  na samim izvorima vode, uz more za zalazak sunca, po različitim mjestima u Istri: na otvorenom.

U slučaju kiše i vremenskih nepogoda moguća promjena lokacija i prilagodba  programa unutarnjim prostorima.

 

Što ponijeti sa sobom?

Udobnu odjeću i obuću u kojoj se možete slobodno kretati i neće Vam biti žao ako ju uprljate; Jakne, kišobrane, kabanice i obuću adekvatnu za eventualne lošije vremenske uvjete. Eventualne posebne prehrambene namirnice.

Program

Program počinje u četvrtak 16.05.2019 u 17 sati, do 20,00.

U petak nastavlja se u jutro od 10,00-13,00, i popodne od 16,00-19,00.

U subotu je predviđen cjelodnevni izlet  Jama Baredine, Grožnjan, Završje, slap Butori, Motovun… na kojeg krećemo u 9,00 sati.

U nedjelju program nastavlja se i završava od 10,00-14,00 sati.

 

*Satnica i raspored programa su okvirni i podložni izmjenama ovisno o vremenskim uvjetima, te željama i potrebama sudionika radionice.

Pregled tema:

ČETVRTAK:

  1. Susret
  2. Kontakt sa sobom –tko živi u mojem tijelu? 

Radionica art-terapije : vođena meditacija, buđenje tijela, uma i duha, osvještavanje unutarnjeg i vanjskog bića u prostoru: opuštanje i istraživanje sebe kroz svjesnost,  pokret i slikanje.

PETAK U JUTRO:

3. Inspiracija-kreacija, intuitivno slikanje

Polazak na lijepu lokaciju uz more. Vođena meditacija za buđenje tijela, uma, duha i osjeta. Produbljivanje kontakta sa prirodom.   Prepuštanje unutarnjem vodstvu u ekspresiji unutarnjih osjećaja i autentičnog bića kroz crtanje i slobodnu ekspresiju tehnikom intuitivnog slikanja.

PETAK POPODNE:

4.Tema: emocionalne maske, prepoznavanje rascijepljenosti, povezivanje u cjelinu, pronalazak centra,  jezgre zdravlja i snage (mjesto: Funtana)

Radionica art-terapije :emocionalne maske: vođena meditacija, opuštanje, upoznavanje različitih vlastitih uloga i likova koji žive u nama, te njihova  izrada u glini, plesna i dramska prezentacija maski, refleksija i diskusija

SUBOTA: CJELODNEVNI IZLET

5.Tema: nadahnuće zemlje ispod i iznad površine: otkrivanje bogatstva i ljepote mračne i duboke  unutrašnjosti zemlje, te prekrasnih vrhova brežuljaka i njihovih gradina. Izlet  kao analogija zemlje i čovjeka,  usmjeren na osluškivanje osjećaja i prepuštanje dubljoj mudrosti i vodstvu da se ostvari i oživi.

(Mjesto: izlet Jama Baredine, Grožnjan, Završje, Slap Butori, Motovun)

Putovanje u unutrašnjost jame. U dubini ritualno paljenje svjetlosti u mraku uz posvećenost osjećanju  najskrivenijih želja vlastite nutrine. Put iz mraka unutrašnjosti prema svijetlu, donošenje želja na svjetlost dana (svjesnosti).

Polazak kroz doline, brežuljke, unutrašnjost zelene Istre  (Grožnjan, Završje, Slap Butori) do Motovuna. U Motovunu, na zidinama likovna kreativna autentična ekspresija, intuitivno slikanje.  Obilazak Motovuna (sjecišta energetskih meridijana) sa inspirativnim vidikom koji se pruža sa zidina srednjovjekovne utvrde iznad doline rijeke Mirne, te tradicionalna Istarska večera u Motovunu ili nekom agroturizmu u blizini.

NEDJELJA:

5.Tema: Kreativno pisanje, pogled iz druge  perspektive 

Opuštanje i buđenje tijela i osjeta uz ples i pokret, vođena vizualizacija u unutarnji svijet. Kreativno pričanje i pisanje :priče  i putovanja na temelju asocijativnih i likovnih karata. Prezentacija priče kroz likovne medije i modeliranje u glini. Diskusija i refleksija nad pričama, te povezivanje sa sobom i aktualnim životnim temama. Uvidi u situaciju, unutarnje potrebe, sputavajuće okolnosti, unutarnje sabotere, unutarnje i vanjske snage, rješenja, pogled iz sasvim druge perspektive, pogled iz svijeta vlastite mašte i nesputanih mogućnosti…

6. Završni krug i rastanak

Cijene

Cijena smještaja :

Smještaj je predviđen u Vili Linet apartmanima **** ili u kući Coki*** . Apartmani su različitih veličina sa dnevnim boravkom, kuhinjom i balkonom sa jednom ili dvije dvokrevetne spavaće sebe, (svaka soba ima vlastitu kupaonicu). Obzirom na to i cijene su različite te se kreću od 150  kn do 300 kn na noć ovisno jeste li sami u sobi,  dijelite li sobu i krevet, i u kojem apartmanu se nalazite. 

Mogućnosti je više, tako da nas slobodno kontaktirajte, pa ćemo se potruditi udovoljiti Vašim željama i potrebama. Ukoliko dolazite sami, a željeli biste dijeliti sobu, moguća je i ta varijanta. Recite nam, sigurno će se na radionici naći još netko sa sličnom željom. Također, ukoliko želite svoj mir, komoditet, luksuzan smještaj, bit ćete zadovoljeni.

Cijene radionice:

Cijena cjelokupnog programa (od četvrtka do nedjelje) je 1800 kn + smještaj.

Za rane prijave do 01.04.2019. cijena četverodnevne radionice je 1500 Kn + smještaj. 

Cijena radionica uključuje:

Sve radionice i sadržaj, voditelja, pribor i materijale, izlete i transport unutar Istre.

Cijena  ne uključuje troškove smještaja, dolaska,  hrane i pića.

 

Podijeli na Facebook-u
Podijeli na Twitter-u
Podijeli na LinkedIn-u
Podijeli na Pinterestu
Pošalji na mail
Isprintaj