Program zima 2018

Upoznaj sebe 2.dio

Zimska sezona i dalje je prepuna aktivnosti.

U tijeku je nova grupa art-terapije Upoznaj sebe, a čekamo i za drugi krug art-terapije za one koji su već sudjelovali u prvom ciklusu radionica. Kroz program ćemo se i dalje baviti ženskom tematikom, tijelom, emocijama, meditacijom i ubacit ćemo radionice intuitivnog slikanja. Ubacit ću i koju plesnu radionicu koju ćemo organizirati u drugom prostoru i pozvati još ljudi zbog najma dodatnog prostora. Prema proljeću i toplijem vremenu za one ustrajne želja mi je raditi na otvorenom prostoru vani u prirodi uz more…

 

Intuitivno slikanje

Radionica za razvijanje kreativnih potencijala i vlastitog unutarnjeg vodstva.

Započni putovanje u svoju unutrašnjost do onog mirnog i radosnog mjesta, duboko unutra, gdje znaš tko si, neovisno o riječima unutrašnjeg kritičara. To je mjesto tvoje intuicije, tvojeg srca i duše. Tu ćeš prepoznati sebe.

Kroz radionice  koristimo različite kreativne tehnike (slikanje, modeliranje, kolaž, kombinirane tehnike, vodene, suhe…) kako bi otvorili put prema vlastitoj kreativnoj jezgri. Nastojimo slušati sebe ispod razine unutarnjeg kritičara i doprijeti do osjećaja i intuicije.

Intuitivnim slikanjem prepuštamo se vodstvu  naših ruku i tijela, izrazima kroz razne oblike i boje zaobilazeći norme, pravila, ono „što i kako bi trebalo“, tako ponovno ostvarujući kontakt sa sobom, svojom kreativnosti i svojom intuicijom. Intuitivno slikanje pomaže da ostanemo svoji, istražimo sebe i postanemo stvaraoc samoga sebe i vlastitog života.

U  veljači kreće radionica intuitivnog slikanja

U intimnoj, ugodnoj, sigurnoj i podržavajućoj atmosferi upoznavat ćemo, isprobavat, tražiti, eksperimentirati različite tehnike i pristupe, stvarati nove načine i ideje. Kroz 12 termina, proći ćemo razne vježbe i različite načine slikanja i stvaranja, vježbajući osnovne principe intuitivnog slikanja.

Principi intuitivnog slikanja:

 1. Prisutnost (biti svjestan trenutka, ne razmišljati i rezultatu, pratiti proces)
 2. Cjelokupnost (biti potpun u svakom potezu)
 3. Promatranje samog sebe (meditirati tijekom slikanja, promatrati što se događa u tijelu i umu tijekom slikanja)
 4. Intuicija (slijediti proces stvaranja, a ne kognitivne koncepte, go with flow)
 5. Bez procjenjivanja (uživati u svakom trenutku promjene, otpuštanje očekivanih rezultata, očekivanja, potrebe za vanjskom potvrdom i jačanje unutarnjeg vrednovanja samog sebe i samopouzdanja)

Za sudjelovanje nije potrebito nikakvo prethodno iskustvo, niti talenat za likovnost, pisanje ili kretanje, već samo želja za istraživanjem.

Ako mislite da niste kreativni, ili nemate smisla za likovnost, da ne znate crtati, da nemate smisla sa rad s rukama, da nemate ritma, da ne znate plesati, da pisanje nije za vas i ne znate se poetski izražavati, da nemate ideja…Ako vam se čini da umjetnost i kreativnost stanuju na drugoj planeti…  Dođite i razuvjerite se!

Saznaj više…

 

Individualna psihoterapija

Ukoliko imate neki problem kojeg želite proraditi ili traumu, nalazite se u stresnom periodu života, ili jednostavno želite se razvijati, učiti o sebi, upoznavati svoje dubine, osnažiti se, steći povjerenje u sebe ili raditi na kreativnim blokovima i razvoju kreativnosti, slobodno mi se obratite.

Napomenut ću da prvenstveno radim sa ženama i ženskom tematikom.

Možemo raditi po načelima gestalt psihoterapije, ili art-psihoterapije kako Vama više odgovara.

Uobičajeni razlozi dolaska:

 • Stres, tjeskoba, napetost, panika, strah
 • Prorada problema i trauma
 • Podrška trudnicama, prorada traume poroda, post-partum podrška
 • Porod, majčinstvo, povratak sebi nakon poroda…
 • Poremećaji prehrane
 • Osobni rast i razvoj, potraga za sobom, stjecanje unutarnjih snaga i povjerenja u sebe…
 • Kreativni blokovi i razvoj kreativnih potencijala na različitim životnim poljima

Saznaj više…

 

Upoznaj sebe 1.dio

5.4.2018. počinje novi ciklus radionice art-terapije u trajanju 12 termina za redom. Radionica se bazira na opuštanju i upoznavanju sebe kroz tehnike art-terapije ( crtež, kolaž, glina i modeliranje, tijelo i pokret)

Teme ovog ciklusa

1. Tko sam i kako sam? Što se sve krije u meni? (crtež)

2. Emocionalno mapiranje: kako se osjećam u tijelu? (crtež)

3. Obrambena ja,  ženstvena ja, cjelovita (glina)

4. Pričanje priča: unutarnji odgovori i rješenja na postavljene dileme

5. Emocionalne maske i persone: likovi koji žive u nama (glina)

6. Životne mijene, cikličnost energije (crtež)

7. Tjelesni simptomi i bol (glina)

8. Vanjski i unutarnji identitet (kolaž)

9. Ženska energija (crtež i pokret)

10. Intuitivno slikanje

11. Potrebe, ciljevi i putevi dolaska do njih (kolaž)

12. Pregled prošlosti, prema budućnosti sa ljubavlju, snažnije i mudrije (crtež)

Saznaj više…

 

Retreat

 Na proljeće 10.-13.5.2018 kreće Retreat- Četiri dana opuštanja i kreativnosti kroz art-terapiju i intuitivno slikanje na moru

Program je osmišljen kao susret prirode i art-terapije (glazbu, ples, pokret, vođene vizualizacije, slikanje, modeliranje, vođenu vizualizaciju, rad na tijelu) kroz 4 dana s ciljem opuštanja, osvještavanja unutarnje i vanjske prirode i istraživanjem i izražavanjem sebe u prekrasnim inspirativnim krajolicima uz more i gradićima Istarskog krajolika. U retreat uključen je izlet u unutrašnjost Istre, a sam program odvija se u Funtani.

Teme:

 1. Kontakt sa sobom –tko živi u mojem tijelu?

2. Inspiracija-kreacija, intuitivno slikanje

3.Tema: emocionalne maske, prepoznavanje rascijepljenosti, povezivanje u cjelinu, pronalazak centra,  jezgre zdravlja i snage

4.Tema: nadahnuće zemlje ispod i iznad površine: otkrivanje bogatstva i ljepote mračne i duboke  unutrašnjosti zemlje, te prekrasnih vrhova brežuljaka i njihovih gradina. Izlet  kao analogija zemlje i čovjeka,  usmjeren na osluškivanje osjećaja i prepuštanje dubljoj mudrosti i vodstvu da se ostvari i oživi.

5.Tema: Kreativno pisanje, pogled iz druge  perspektive 

Za prisustvovanje programu nije potrebito nikakvo likovno, plesno ili umjetničko predznanje, iskustvo ili talent, već samo želja za istraživanjem i izražavanjem.

Saznaj više…

Podijeli na Facebook-u
Podijeli na Twitter-u
Podijeli na LinkedIn-u
Podijeli na Pinterestu
Pošalji na mail
Isprintaj