Program jesenska sezona 2017

Počinje nova jesenjska sezona prepuna aktivnosti.

Obavještavam vas da se od 1.9.2017 nalazimo u novom prostoru na adresi Divkovićeva 5, Pula.
Također vas pozivam da pronađete nešto za sebe i istražite sebe kroz art-terapiju i prepustite se bojama i osjećajima u intuitivnom slikanju, ili zatražite podršku i proradite probleme kroz individualnu psihoterapiju.
I posebice vas pozivam na jesenjski retreat koji će se održati od 5.-8. listopada u Istri zamišljen kao 4 dana opuštanja, art-terapije i intuitivnog slikanja u prirodi + izlet u unutrašnjost Istre..
Posjetite web stranice, pročitajte više o aktivnosti koja vas zanima, možda se u vama probudi želja za nečim novim: novim načinom, novom aktivnošću, novim ljudima, novom ja, novim putovanjima, novim istraživanjima svojih dubina, novim načinom življenja…
Dobrodošli!

Prijave i upisi:

Za sve aktivnosti prijaviti se možete putem e-maila tijekom cijele godine. Individualni tretmani dogovaraju se u terminima koji Vama odgovaraju tijekom cijele godine. Redovne radionice kreću 3 puta godišnje u listopadu, siječnju i ožujku, te traju 3 mjeseca. Retreat se održava 2 puta godišnje u svibnju i listopadu.

Radionica Upoznaj sebe

Utorkom od 17,30 o 19,30. Radionica art-terapije u trajanju 12 termina za redom. Radionica se bazira na opuštanju i upoznavanju sebe kroz tehnike art-terapije ( crtež, kolaž, glina i modeliranje, tijelo i pokret)

Teme ovog ciklusa

1. Tko sam i kako sam? Što se sve krije u meni? (crtež)

2. Emocionalno mapiranje: kako se osjećam u tijelu? (crtež)

3. Obrambena ja,  ženstvena ja, cjelovita (glina)

4. Pričanje priča: unutarnji odgovori i rješenja na postavljene dileme

5. Emocionalne maske i persone: likovi koji žive u nama (glina)

6. Životne mijene, cikličnost energije (crtež)

7. Tjelesni simptomi i bol (glina)

8. Vanjski i unutarnji identitet (kolaž)

9. Ženska energija (crtež i pokret)

10. Intuitivno slikanje

11. Potrebe, ciljevi i putevi dolaska do njih (kolaž)

12. Pregled prošlosti, prema budućnosti sa ljubavlju, snažnije i mudrije (crtež)

Saznaj više…

Individualna psihoterapija

Ukoliko imate neki problem kojeg želite proraditi ili traumu, nalazite se u stresnom periodu života, ili jednostavno želite se razvijati, učiti o sebi, upoznavati svoje dubine, osnažiti se, steći povjerenje u sebe ili raditi na kreativnim blokovima i razvoju kreativnosti, slobodno mi se obratite.

Napomenut ću da prvenstveno radim sa ženama i ženskom tematikom.

Možemo raditi po načelima gestalt psihoterapije, ili art-psihoterapije kako Vama više odgovara.

Uobičajeni razlozi dolaska:

 • Stres, tjeskoba, napetost, panika, strah
 • Prorada problema i trauma
 • Podrška trudnicama, prorada traume poroda, post-partum podrška
 • Porod, majčinstvo, povratak sebi nakon poroda…
 • Poremećaji prehrane
 • Osobni rast i razvoj, potraga za sobom, stjecanje unutarnjih snaga i povjerenja u sebe…
 • Kreativni blokovi i razvoj kreativnih potencijala na različitim životnim poljima

Saznaj više…

Predah za majke

Postporođajna podrška – kako se nositi sa izazovima majčinstva

Grupa podrške za majke zamišljena je kroz 4 mjeseca odnosno 16 tematskih termina i pruža razumijevanje, međusobno poštovanje i povjerenje pri razmjeni iskustava i emocija, istovremeno stvarajući prostor za opuštanje, bivanje,osjećanje, nadahnuće, motivaciju, inspiraciju i osnaživanje kroz kreativne izričaje kako bi se lakše nosile sa zahtjevima majčinstva, kako bi otkrile u sebi neiscrpni izvor moći, kreativnosti, otkrile čarobnicu i boginju u sebi i postale umjetnice vlastita života.
Na radionicama u ugodnoj, toploj, opuštenoj atmosferi družit ćemo se, razmjenjivati iskustva, osjećaje, probleme.

Kroz kreativne tehnike i umjetničko izražavanje osvijestiti ćemo i izraziti emocije;

Smanjiti stres i napetost; Pronaći svoj centar i unutarnju ravnotežu;

Povratiti izgubljeni osjećaj sebe, samopouzdanje; Otkriti novi identitet; Osvijestiti promjenu razmišljanja i osjećanja;

Osnažiti se, pronaći u sebi unutarnje resurse, snagu i mudrost, kreativnost, istražiti vlastite potencijale, neiscrpnu riznicu unutarnje moći.

To je prostor gdje možete osvijestiti i slobodno izraziti svoje osjećaje, vlastite potrebe i želje u krugu mama, u krugu povjerenja, razumijevanja, suosjećanja, nježnosti.

Prostor u kojem možete osjetiti slobodu, opuštenost, mir, vratiti kontrolu nad svojim životom u svoje ruke.

Teme:

1. Kako sam?

2. Vrijeme  za sebe i briga o sebi

3. Prorada traume poroda

4. Očekivanja 

5. Zahtjevi majčinstva

6. Trauma tijela

7. Gubitak identiteta – oprost od prošlog života

8. Kaos

9. Stvaranje prostora, prihvaćanje novog života

10. Rođenje djeteta i rođenje nove žene

11. Nove uloge novi identitet

12. Podrška

13. Prepuštanje

14. Biti dobra majka samoj sebi

15. Buđenje unutarnje snage

16. Pronalaženje balansa unutarnjeg i vanjskog svijeta

Saznaj više…

 

Radionica intuitivnog slikanja

Radionica za razvijanje kreativnih potencijala i vlastitog unutarnjeg vodstva.

Započni putovanje u svoju unutrašnjost do onog mirnog i radosnog mjesta, duboko unutra, gdje znaš tko si, neovisno o riječima unutrašnjeg kritičara. To je mjesto tvoje intuicije, tvojeg srca i duše. Tu ćeš prepoznati sebe.

 

Kroz radionice  koristimo različite kreativne tehnike (slikanje, modeliranje, kolaž, kombinirane tehnike, vodene, suhe…) kako bi otvorili put prema vlastitoj kreativnoj jezgri. Nastojimo slušati sebe ispod razine unutarnjeg kritičara i doprijeti do osjećaja i intuicije.

Intuitivnim slikanjem prepuštamo se vodstvu  naših ruku i tijela, izrazima kroz razne oblike i boje zaobilazeći norme, pravila, ono „što i kako bi trebalo“, tako ponovno ostvarujući kontakt sa sobom, svojom kreativnosti i svojom intuicijom. Intuitivno slikanje pomaže da ostanemo svoji, istražimo sebe i postanemo stvaraoc samoga sebe i vlastitog života.

U intimnoj, ugodnoj, sigurnoj i podržavajućoj atmosferi upoznavat ćemo, isprobavat, tražiti, eksperimentirati različite tehnike i pristupe, stvarati nove načine i ideje. Kroz 12 termina, proći ćemo razne vježbe i različite načine slikanja i stvaranja, vježbajući osnovne principe intuitivnog slikanja.

Principi intuitivnog slikanja:

 1. Prisutnost (biti svjestan trenutka, ne razmišljati i rezultatu, pratiti proces)
 2. Cjelokupnost (biti potpun u svakom potezu)
 3. Promatranje samog sebe (meditirati tijekom slikanja, promatrati što se događa u tijelu i umu tijekom slikanja)
 4. Intuicija (slijediti proces stvaranja, a ne kognitivne koncepte, go with flow)
 5. Bez procjenjivanja (uživati u svakom trenutku promjene, otpuštanje očekivanih rezultata, očekivanja, potrebe za vanjskom potvrdom i jačanje unutarnjeg vrednovanja samog sebe i samopouzdanja)

Za sudjelovanje nije potrebito nikakvo prethodno iskustvo, niti talenat za likovnost, pisanje ili kretanje, već samo želja za istraživanjem.

Ako mislite da niste kreativni, ili nemate smisla za likovnost, da ne znate crtati, da nemate smisla sa rad s rukama, da nemate ritma, da ne znate plesati, da pisanje nije za vas i ne znate se poetski izražavati, da nemate ideja…Ako vam se čini da umjetnost i kreativnost stanuju na drugoj planeti…  Dođite i razuvjerite se!

Saznaj više…

 

Retreat

Četiri dana opuštanja i kreativnosti kroz art-terapiju i intuitivno slikanje na moru od 5.-8. listopada 2017.

Program je osmišljen kao susret prirode i art-terapije (glazbu, ples, pokret, vođene vizualizacije, slikanje, modeliranje, vođenu vizualizaciju, rad na tijelu) kroz 4 dana s ciljem opuštanja, osvještavanja unutarnje i vanjske prirode i istraživanjem i izražavanjem sebe u prekrasnim inspirativnim krajolicima uz more i gradićima Istarskog krajolika. U retreat uključen je izlet u unutrašnjost Istre, a sam program odvija se u Funtani.

Teme:

 1. Kontakt sa sobom –tko živi u mojem tijelu?

2. Inspiracija-kreacija, intuitivno slikanje

3.Tema: emocionalne maske, prepoznavanje rascijepljenosti, povezivanje u cjelinu, pronalazak centra,  jezgre zdravlja i snage

4.Tema: nadahnuće zemlje ispod i iznad površine: otkrivanje bogatstva i ljepote mračne i duboke  unutrašnjosti zemlje, te prekrasnih vrhova brežuljaka i njihovih gradina. Izlet  kao analogija zemlje i čovjeka,  usmjeren na osluškivanje osjećaja i prepuštanje dubljoj mudrosti i vodstvu da se ostvari i oživi.

5.Tema: Kreativno pisanje, pogled iz druge  perspektive 

Za prisustvovanje programu nije potrebito nikakvo likovno, plesno ili umjetničko predznanje, iskustvo ili talent, već samo želja za istraživanjem i izražavanjem.

Saznaj više…

Podijeli na Facebook-u
Podijeli na Twitter-u
Podijeli na LinkedIn-u
Podijeli na Pinterestu
Pošalji na mail
Isprintaj