Plesne radionice

Ples i plesne radionice

 

Pozivam vas na ples i plesne radionice koje se baziraju na disanju, kontaktu i intuitivnom plesu koji dolazi iz spontanog impulsa tijela a ne zadanih koraka. Plesu bez partnera sami sa sobom i grupom. Vođeni glazbom, nekad tišinom a nekad ritmom srca ili nogu kretati ćemo se spontano tražeći autonomni pokret i osjećaj slobode u tijelu, opuštenosti i radosti.

Radit ćemo i sa otporima, napetosti i boli, opuštati tijelo kroz različite tehnike rješavanja stresa i TRE, koristiti boje i slikanje tijelom u pokretu, koristiti ćemo različite instrumente i sami stvarati glazbu i ples, osjećati se i izražavati, dopustiti si opustiti se.

Kroz vođenu vizualizaciju, opuštanje, imaginaciju prepuštanje glazbi, živimo i dišemo u pokretu, osjećamo. Ponekad je ples spontan, bez intervencija voditelja, a ponekad je ples vođen uputama, intervencijama i zadacima. Bit je biti u sebi i doživljaje povezati sa sobom i svojim životom. Na kraju svakog sata dio vremena posvećen je integraciji.

 

Radionice se održavaju jednom tjedno u trajanju od 90 -120 minuta.

Osmišljen je okvirni program od 2 ciklusa. 1 ciklus je u trajanju od 12 radionica koje bi se odvijale od početka studenog do kraja siječnja, a drugi ciklus od veljače do proljeća. Na radionice mogu doći svi zainteresirani od 18 godina na dalje. Radi se polako, u malom broju sudionica, uz vodstvo art-psihoterapeuta… Program je podložan promjenama ovisno o željama i potrebama grupe. Nije potrebno nikakvo prethodno plesno iskustvo

Cijena po radionici je 120 kn, odnosno za prvi ciklus ( do kraja siječnja) je 3 rate po 480 kn.

 

1.ciklus: 12 radionica

1. disanje, osvještavanje tijela, napetosti, mišića, skeleta

2. plesanje vala

3. intuitivni ples

4. ples polariteta: svjetlo i tama, staccato i fluidno, kaos i red, slabost i snaga, duh i materija,

5. ples po prirodnim elementima -voda, vatra, zrak, zemlja, eter ( uz instrumente)

6. ples dijelova tijela uz slikanje

7. sviranje instrumenata i ples sa i prema njima

8. izbacivanje stresa do relaksacije uz tre vježbe

9. autentični pokret

10. ples osjećaja – prolazak kroz kontinuum različitih emocija tijelom kroz prostor i po papiru

11. ples cjeline

12. da, to sam ja

2.ciklus:

Tehnike rada i način biti će isti kao u 1. dijelu ali se središnja tema plesa bavi arhetipovima. Ovom drugom krugu mogu pristupiti samo osobe koje su prošle 1. ciklus:

odvjetnica, umjetnica, sportašica, njegovateljica, ljubiteljica mode, intelektualka,  direktorica /kraljica,  buntovnica,  duhovna tragateljica, vizionarka, ovisnica -alkemičarka,  dama -uništiteljica,  boginja/junakinja – ropkinja,  iscjeljiteljica -hedonistica,  sutkinja -ljubavnica,  majka – dijete,  umrežavateljica – saboter, redovnica -prostitutka,  žrtva – ratnica,  ples kroz kontinuum svih arhetipova

 

Podijeli na Facebook-u
Podijeli na Twitter-u
Podijeli na LinkedIn-u
Podijeli na Pinterestu
Pošalji na mail
Isprintaj