Art, creativity, hobby, job and creative occupation concept. Rear view of busy female artist sitting on chair in front of easel, painting with fingers, using white and blue oil or acrylic paint

Radionica za razvijanje kreativnih potencijala i vlastitog unutarnjeg vodstva.

Započni putovanje u svoju unutrašnjost do onog mirnog i radosnog mjesta, duboko unutra, gdje znaš tko si, neovisno o riječima unutrašnjeg kritičara. To je mjesto tvoje intuicije, tvojeg srca i duše. Tu ćeš prepoznati sebe. Slijedi svoje srce! Osluškuj svoju unutrašnjost! Otpusti očekivanja! Vjeruj sebi, vjeruj svojim rukama! Stvaraj sa ljubavlju i strašću! Imaj povjerenja u kreativnost, misterij, transformaciju! Osjeti slobodu, hrabrost istraživanja i eksperimentiranja, nepredvidivost i moć kreativnog procesa, igru boja i tehnika!

Način rada:

Kroz radionice koristimo različite kreativne tehnike (slikanje, modeliranje, kolaž, kombinirane tehnike, vodene, suhe…) kako bi otvorili put prema vlastitoj kreativnoj jezgri. Nastojimo slušati sebe ispod razine unutarnjeg kritičara i doprijeti do osjećaja i intuicije. Intuitivnim slikanjem prepuštamo se vodstvu naših ruku i tijela, izrazima kroz razne oblike i boje zaobilazeći norme, pravila, ono „što i kako bi trebalo“, tako ponovno ostvarujući kontakt sa sobom, svojom kreativnosti i svojom intuicijom. Intuitivno slikanje pomaže da ostanemo svoji, istražimo sebe i postanemo stvaraoc samoga sebe i vlastitog života. U intimnoj, ugodnoj, sigurnoj i podržavajućoj atmosferi upoznavat ćemo, isprobavat, tražiti, eksperimentirati različite tehnike i pristupe, stvarati nove načine i ideje. Kroz 12 termina, proći ćemo razne vježbe i različite načine slikanja i stvaranja, vježbajući osnovne principe intuitivnog slikanja.

Principi intuitivnog slikanja:

1. Prisutnost (biti svjestan trenutka, ne razmišljati i rezultatu, pratiti proces) 2. Cjelokupnost (biti potpun u svakom potezu) 3. Promatranje samog sebe (meditirati tijekom slikanja, promatrati što se događa u tijelu i umu tijekom slikanja) Intuicija (slijediti proces stvaranja, a ne kognitivne koncepte, go with flow) 4. Bez procjenjivanja (uživati u svakom trenutku promjene, otpuštanje očekivanih rezultata, očekivanja, potrebe za vanjskom potvrdom i jačanje unutarnjeg vrednovanja samog sebe i samopouzdanja)
Za sudjelovanje nije potrebito nikakvo prethodno iskustvo, niti talenat za likovnost, pisanje ili kretanje, već samo želja za istraživanjem. Ako mislite da niste kreativni, ili nemate smisla za likovnost, da ne znate crtati, da nemate smisla sa rad s rukama, da nemate ritma, da ne znate plesati, da pisanje nije za vas i ne znate se poetski izražavati, da nemate ideja…Ako vam se čini da umjetnost i kreativnost stanuju na drugoj planeti… Dođite i razuvjerite se!

Modalitet rada:

Radionica je zamišljena u 12 termina jednom tjedno po dva sata (120 min). Radi se u malim grupama do 6 polaznika. Prijave i informacije na ana.bozac@gmail.com Cijena 1500 kn, plativo u ratama.